Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 26 september 2018

Höjda priser på massa- och bränsleved

Sveaskog höjer sina priser på massa- och bränsleved i södra och mellersta Sverige. Anledningen är att efterfrågan på skogsråvara ökar.

 En trave massaved.
En trave massaved. FOTO: Leif Jäderberg

Massavedspriset höjs med 20 – 40 kr/m3fub för Sveaskogs leverantörer i södra och mellersta Sverige. För leverantörerna i Värmland förblir dock priset oförändrat eftersom Sveaskog nyligen höjt priset där.

Prishöjningar

För Sveaskogs leverantörer i södra och mellersta Sverige, utom i Hälsingland, höjs även bränslevedspriset med 40 kronor till 220 kr/m3fub. Dessutom höjs grotpriset med 10 kr/MWh. Höjningarna på bränsleved och grot gäller från den 1 oktober.

”Går otroligt bra”

– Suget efter skogsråvara är starkt på marknaden just nu och det går otroligt bra för våra kunder, vilket är glädjande. Det skapar ett värde för alla skogsägare, inte minst våra leverantörer som vi nu kan erbjuda riktigt bra betalt, säger Roger Johansson, marknadschef i Sveaskogs marknadsområde Syd, i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen