Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 juni

Hittade sly – skapade konstverk

Victor Modin har gjort en utställning om sly. Han ville visa värdet av det.

FOTO: Victor Modin

Under uppväxten på Alnö, utanför Sundsvall, fick Victor Modin höra av sina föräldrar om jobbet med att ta hand om allt sly som växte.

Något som han tog till sig och när det blev dags för examensarbete inom industridesign på Konstfack bestämde han sig för att göra något av det.

”Jag pratade med skogsindustrin, Skogsstyrelsen, läste rapporter från SLU om sly och att inte så många vill hantera det eftersom det inte finns någon vinst i det. Jag tyckte det var spännande och ville försöka visa på värdet”, säger han.

Resultatet blev utställningen ”Sly” som nyligen visades på Konstfack i Stockholm. Han hoppas att den kommer kunna ses på fler ställen framöver.

Sitter du också inne på en riktigt bra skogsbild? Skicka in den till oss! Mejla din bild (gärna i liggande format) till red@landskogsbruk.se.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen