Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 25 juli 2018

Här fäller Jas Gripen en bomb över bränderna

Oexploderad ammunition på Älvdalens skjutfält gör det svårt att släcka bränder med vanliga metoder. Under dagen bombades området av Jas Gripen-plan för att skapa en tryckvåg som ska släcka branden.

Extraordinära händelser kräver extrema åtgärder. Under dagen har flygvapnet använt sig av Jas-plan för att bomba skjutfältet norr om Trängslet för att få bukt på branden som härjar i området.

Åtgärden togs till akut för att skapa en tryckvåg som ska släcka branden och enligt Aftonbladet ska metoden ha fått effekt.

”Oexploderad ammunition och svårframkomlig terräng har gjort branden på Älvdalens skjutfält så svårhanterlig att konventionella släckningsmetoder inte varit tillräckliga. Därför fälldes en bomb från ett Jas 39 Gripen för att försöka hindra att branden sprider sig”, skriver Försvarsmakten på Youtube där filmen är uppladdad.

LÄS OCKSÅ: Se flygbilderna från bränderna i LjusdalLÄS MER: Skogssverige håller andan när brandrisken ökar

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen