Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 26 juni 2018

Haparanda blir världens skogliga centrum

Den här veckan samlas en stor mängd beslutsfattare, politiker, skogsdirektörer och forskare från hela världen i Haparanda. Det är den största samlingen internationella skogsmöten på många år i Sverige.

 Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist, är en av dem som bjuder in till möten i Norrbotten.
Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist, är en av dem som bjuder in till möten i Norrbotten. FOTO: Veronika Lax

Under vecka 26 kommer Haparanda att bli ett internationellt skogligt centra där världens stora skogliga frågor kommer att diskuteras.

– Ska vi åstadkomma förändringar i skogen och med hjälp av skogen, måste vi samarbeta över gränserna, säger Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör, i ett pressmeddelande.

Med start i måndags så samlas flera olika internationellt inflytelserika konstellationer av beslutsfattare, myndighetschefer, experter och politiker i skogliga frågor i Norrbotten.

Diskussion om klimatförändringarna

Det är bland annat landsbygdsminister Sven-Erik Bucht som samlar Nordiska ministerrådet för fiske, jordbruk, livsmedel och skog samt Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist som samlar nätverket Megaflorestais bestående av generaldirektörer eller motsvarande från elva länder med mycket skog.

Skogsstyrelsen bjuder också in ett nätverk av ministrar och myndighetschefer från de skogsrika länderna i det boreala skogsbältet träffas (Boreal Summit, CB). Där kommer man att diskutera klimatförändringar och hur man kan bidra till miljömålen i Agenda 2030.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen