Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 20 februari 2019

Hamnkonflikten har trappats upp

Hamnarbetarkonflikten har trappats upp. I dag är elva hamnar i landet uttagna i strejk, från Malmö i söder till Piteå i norr. Bland annat är SCA:s hamnar i Sundsvall och Holmsund drabbade.

 Den utdragna hamnarbetarkonflikten fortsätter. 11 hamnar togs ut i dag.
Den utdragna hamnarbetarkonflikten fortsätter. 11 hamnar togs ut i dag. FOTO: Göteborgs hamn

Hamnarbetarförbundet sa i helgen nej till nytt medlarbud och den långdragna konflikten fortsätter. Varsel om strejk är nu lämnat till och med 28 februari.

Lockouter återkallade

Motparten Sveriges Hamnar har däremot återkallat samtliga varslade lockouter och sagt man kommer att svara på medlarnas bud i dag onsdag kl 14.

LÄS MER: Hamnen i Mönsterås i strejk

”Hur dyrt?”

”Konflikten måste omgående få ett slut. Sverige har inte råd med Hamnarbetarförbundets oresonliga agerande. Konflikten i Göteborg kostade Sverige 4,5 miljarder 2017. En osannolikt hög siffra som Sverige inte har råd med. Allt sedan den 23 januari har Hamnarbetarförbundet slagit på räkningen igen. Frågan är hur dyrt det ska få bli denna gång?”, skrev Mattias Dahl, VD för Transportföretagen (för Sveriges Hamnar ingår) i en debattartikel i Dagens industri i lördags.

Strejkar för avtal

Syftet med Hamnarbetarförbundets punktstrejker runt om i landet är att få till stånd ett rikstäckande kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar.

LÄS MER: Hamnarbetarförbundets lista över konflikter

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen