Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 5 februari

Hamnen i Mönsterås i strejk

Södra oroas inte av att hamnen i Mönsterås tas ut i strejk och lockout i morgon onsdag.

 Skogsindustrin med sin stora export drabbas av hamnkonflikten. I morgon utvidgas konflikten till strejk i Mönsterås och Halmstad.
Skogsindustrin med sin stora export drabbas av hamnkonflikten. I morgon utvidgas konflikten till strejk i Mönsterås och Halmstad. FOTO: Kerstin Davidson

– Varslet och den lockouten kommer inte att påverka vår hamn eller vår verksamhet något nämnvärt. Men vi håller oss informerade och kan bara avvakta. Vi får se vad utfallet blir, säger Niclas Strömqvist, hamnchef Södra Mönsterås.

Fortsatt konflikt

Hamnkonflikten fortsätter. Halmstad tas ut i strejk två timmar den 6 februari och Mönsterås 2,5 timme samma dag. Hamnen i Mönsterås är privat och ägs av Södra. Arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar varslar om lockout samma dag i samma hamnar.

LÄS MER: Hamnkonflikten får stor påverkan på skogsindustrin

Kan bli fler varsel

Att det kan komma fler konfliktvarsel är inte otroligt. Enligt Hamnarbetarförbundet gör man en bedömning från dag till dag om vilka konfliktvarsel man lägger.

Syftet med punktstrejkerna runt om i landet är att få till stånd ett rikstäckande kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar.

Relaterade artiklar

Till toppen