Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 13 september 2017

Hammar om LULUCF: "Inte klart än"

Det blev stor lättnad bland skogsägarrepresentanter när parlamentets ställningstagande var klart. Men LRF Skogsägarna uppmanar nu regeringen att se till att även de fortsätta förhandlingarna går Sveriges väg.

 Sven-Erik Hammar, ordförande LRF Skogsägarna.
Sven-Erik Hammar, ordförande LRF Skogsägarna. FOTO: Ann Lindén

Lättnaden var stor på det pågående skogsägartinget i Värö när Lennart Ackzell, internationellt ansvarig på LRF Skogsägarna, berättade om resultatet i EU-parlamentet. Parlamentet röstade ja till det kompromissförslag som svenska företrädare arbetat för.

”Väldigt positivt”

På skogsägartinget deltar representanter från alla skogsägarföreningar och LRF Skogsägarna. Sven-Erik Hammar, ordförande LRF Skogsägarna, säger till Land Skogsbruk att omröstningen gick åt rätt håll:

– Det är väldigt positivt att förslaget är baxat åt rätt håll. Men det är inte klart än. Nu är det upp till den svenska regeringen att lägga glöd i de kommande förhandlingarna, säger Sven-Erik Hammar, ordförande LRF Skogsägarna, till Land Skogsbruk.

Fortsatta förhandlingar

Nu väntar trepartssamtal, förhandlingar mellan ministerrådet, kommissionen och parlamentet, och där har den svenska regeringen möjlighet att påverka rådets inställning.

– Vi förväntar oss nu att regeringen är tydlig i kommande förhandlingar och att man är stolt över vårt hållbara skogsbruk. Vi har skogsägarting i dag och representerar 100000 småföretagare i hela landet som är beroende av att vi kan använda vår hållbara skogsråvara, säger Lena Ek, ordförande Södra.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen