Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 18 februari 2013

Gran huggs bort för vitryggens skull

Återskapande och skydd av lövskog har haft positiv effekt på den vitryggiga hackspettens fortlevnad, hävdar Skogsstyrelsen.

Under 2012 registrerades två säkra häckningar av vitryggig hackspett, en i Svealand och en i Norrland, rapporterar Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Myndigheten har sedan år 2005 skyddat 2 000 hektar lövskog för att gynna fågelarten. Dessutom har gran huggits bort för att gynna lövträd på 1 300 hektar blandskog.

Projektet fortsätter nu i ett nytt åtgärdsprogram som beräknas bli fastställt av Naturvårdsverket under 2013. Skogsstyrelsen har också tecknat ett naturvårdsavtal med Bergvik Skog på drygt 10 000 hektar i syfte att främja livsmiljöerna för vitryggig hackspett.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen