Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 18 april 2019

God försäljning men vikande resultat för Billerud Korsnäs

Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs redovisar ökad nettoomsättning, men minskat rörelseresultat för första kvartalet 2019. Dessutom meddelar företaget att driftsättningen av den nya kartongmaskinen i Gruvön går enligt plan.

 Kvartalsrapport från Billerud Korsnäs.
Kvartalsrapport från Billerud Korsnäs. FOTO: BillerudKorsnäs

Billerud Korsnäs nettoomsättning för det första kvartalet ökade med 10 procent till 6506 miljoner kronor, jämfört med 5897 kronor för samma kvartal 2018. Ökningen är ett resultat av högre försäljningspriser och positiva valutaeffekter medan försäljningsvolymerna var i stort sett oförändrade.

”Valutor och stark efterfrågan”

”Det första kvartalet präglades av en fortsatt god efterfrågan och stabila priser för innovativa och hållbara förpackningar i våra utvalda produktområden. Stark försäljningsutveckling i kombination med positiva effekter från valutor och omförhandlade långsiktiga kontrakt ökade nettoomsättningen med 10 procent under kvartalet, vilket är en bra bit över vårt finansiella mål på 3–4 procent”, skriver Petra Einarsson, VD och koncernchef, i en kommentar.

 Petra Einarsson, VD och koncernchef Billerud Korsnäs.
Petra Einarsson, VD och koncernchef Billerud Korsnäs. FOTO: BillerudKorsnäs

Ökad prispress

Rörelseresultatet för första kvartalet 2019 uppgick till 640 miljoner kronor vilket är en minskning med fem procent jämfört med 677 miljoner kronor för motsvarande kvartal 2018.

När det gäller kommande kvartal gör företaget bedömningen att efterfrågan på produkterna kommer att vara fortsatt god och att orderböckerna kommer att förbli stabila.

”Vi förväntar oss dock att prispressen kommer att öka och fokuserar på att bevara nuvarande prisnivåer”, skriver Petra Einarsson i en kommentar till delårsrapporten.

LÄS MER: Svag avslutning får Stora Enso att spara

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen