Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 25 januari 2010

Georgia får stor pelletfabrik

Den tyska energikoncernen RWE har fått uppdraget att bygga en jättefabrik för pellettillverkning i delstaten Georgia i sydöstra USA, rapporterar den tyska ekonomisajten Finanzen.net.

Det tyska energibolaget meddelade i onsdags att man ska bygga en helt ny pelletfabrik i delstaten Georgia i USA. Med en kapacitet på totalt 750000 ton pellets blir den en av världens hittills största pelletfabriker.

Den nya pelletfabriken beräknas stå klar att ta i drift år 2011. Pelletfabriken kommer i första hand att förse ett 1,245 Megawatt stort kraftvärmeverk i Nederländerna, som kommer att elda med en blandning av pellets och kol.

Tyska RWE AG (Aktiengesällschaft; aktiebolag) är en av de fem största energiproducenterna i Europa och Tysklands största elproducent. Koncernen äger och driver bland annat kol, biomassa- och gasdrivna kraftvärmeverk och elturbiner i Tyskland, Storbritannien samt flera andra länder i Europa.

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen