Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 25 januari 2010

Georgia får stor pelletfabrik

Den tyska energikoncernen RWE har fått uppdraget att bygga en jättefabrik för pellettillverkning i delstaten Georgia i sydöstra USA, rapporterar den tyska ekonomisajten Finanzen.net.

Det tyska energibolaget meddelade i onsdags att man ska bygga en helt ny pelletfabrik i delstaten Georgia i USA. Med en kapacitet på totalt 750000 ton pellets blir den en av världens hittills största pelletfabriker.

Den nya pelletfabriken beräknas stå klar att ta i drift år 2011. Pelletfabriken kommer i första hand att förse ett 1,245 Megawatt stort kraftvärmeverk i Nederländerna, som kommer att elda med en blandning av pellets och kol.

Tyska RWE AG (Aktiengesällschaft; aktiebolag) är en av de fem största energiproducenterna i Europa och Tysklands största elproducent. Koncernen äger och driver bland annat kol, biomassa- och gasdrivna kraftvärmeverk och elturbiner i Tyskland, Storbritannien samt flera andra länder i Europa.

Relaterade artiklar

Till toppen