Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 10 november 2009

Gapro byter namn

Södras affärsområde för interiörprodukter i trä, Gapro, byter namn till Södra Interiör.

Därmed görs Södrafamiljen komplett med ett affärsområde som arbetar direkt mot konsumentmarknaden. Gapro, som producerar golv, panel, list, limfog och stolpar i furu och lövträ, är marknadsledare i Skandinavien inom sina huvudsortiment. I samband med namnbytet till Södra Interiör, som genomförs vid årsskiftet, så gör Södra en intensifierad satsning inom lövträprodukter mot konsumentmarknaden.
– Konsumentprodukterna är en viktig del av förädlingsvärdet i Södrakoncernen. Att bygga vidare på Södras varumärke och samtidigt positionera vår satsning på lövträ tror vi är en gynnsam kombination, säger Södras VD och koncernchef, Leif Brodén.
Södra Interiör kommer att lansera flera lövträbaserade interiörprodukter under 2010, bland annat massivt golv i ek, ask, björk och al samt även stolpar och spaljéer i björk.
– Nästa år väntas Södra Interiör omsätta cirka 1,3 miljarder kronor. Vi har sett en stadig omsättningsökning under de senaste åren samtidigt som vi har ökat produktbredden. Med tiden har vi insett nyttan och behovet av att bygga ett starkare varumärke, Gapros VD, Håkan Svensson.

Relaterade artiklar

Till toppen