Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 29 oktober 2018

Fyra begärda häktade i jaktbrottshärva

Under fredagen anhölls fyra personer misstänkta för grova jaktbrott. En av de anhållna ska vara en framstående svensk industriledare med kopplingar till skogsnäringen.

På måndagen begärdes de häktade av åklagaren, och förhandlingar inleds på tisdagen.

 Fem personer har gripits och anhållits misstänkta för grova jaktbrott. Bland annat ska gruppen illegalt ha jagat varg.
Fem personer har gripits och anhållits misstänkta för grova jaktbrott. Bland annat ska gruppen illegalt ha jagat varg. FOTO: Junge, Heiko

Polisen utreder en serie jaktbrott i mellersta Sverige, som ska ha pågått sedan den 1 januari 2014. Fyra personer anhölls i fredags kväll misstänkta för grova jaktbrott, och en femte person tillkom under helgen.

Begärda häktade

Samtliga begärdes på måndagen häktade på sannolika skäl alternativt skäligen misstänkta för jaktbrott av kammaråklagare Lars Magnusson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Varg, lo och havsörn

Gruppen ska illegalt ha jagat och skjutit rovdjur som havsörn, lodjur och varg.

– Brottrubriceringarna är grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott. Alla är inte misstänkta för alla brott, sa Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten, till TT under lördagen. Häktningsförhandlingar mot de fyra sker på tisdagen i Västmanlands tingsrätt.

På måndagen skedde förhandlingar angående den femte mannen, men häktningsyrkandet ogillades av häktningsdomaren och mannen släpptes.

Framstående industriledare

En av de anhållna är en framstående svensk industriledare inom skogsnäringen, som är misstänkt dels för grovt jaktbrott den 10 februari i år, samt förberedelse till jaktbrott. Där finns dock ingen tidsangivelse.

Grovt jaktbrott kan leda till fängelse i upp till fyra år.

LÄS MER: Tre män döms till fängelse för jaktbrott

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen