Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 16 oktober 2018

Frivilliga får pengar efter sommarens bränder

De första ersättningarna till frivilligorganisationer som ställt upp i samband med sommarens skogsbränder börjar nu betalas ut. Totalt har 180 ansökningar inkommit.

 Insatserna från frivilliga var många under sommaren. Nu kan de organisationer som ställt upp ansöka om ersättning för arbetet.
Insatserna från frivilliga var många under sommaren. Nu kan de organisationer som ställt upp ansöka om ersättning för arbetet. FOTO: JERREVÅNG STEFAN+/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Efter sommarens stora skogsbränder har de första ersättningarna till de som frivilligt ställde upp i släckningsarbetet betalats ut, rapporterar SVT Gävleborg.

– Vi har fått in 180 ansökningar hittills, en del har fått ersättningen medan andra kommer att få den här månaden. Det kommer in ansökningar löpande hela tiden, säger Joel Isensköld vid Länsstyrelsen i Gävleborg, till SVT.

I juli fattade regeringen beslut om att MSB får 25 miljoner kronor för att ersätta organisationer och personer som ställde upp som frivilliga när bränderna rasade. Länsstyrelsen i Gävleborg, tillsammans med Ljusdals kommun, har uppdraget att fördela pengarna.

– Det är en av Sveriges största bränder i modern historia och vi hade nog inte klarat av att hantera en så här stor insats utan det stöd som vi har haft hos frivilliga, säger Isensköld.

LÄS MER: Böndernas gödseltunnor hyllas av de franska brandstyrkornaLÄS MER: Här ställer lantbrukarna upp för att stoppa brändernaLÄS MER: Lantbrukare kraftsamlar för att evakuera djur

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen