Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 30 juli 2018

Fritt krisstöd till drabbade skogsägare

Länsförsäkringar erbjuder samtalsstöd utan kostnad till de som drabbats av den svåra torkans konsekvenser, även till den som inte har någon försäkringsskada som ersätts av bolaget.

FOTO: WIXTRÖM PETER+/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå

– Det är en otroligt jobbig situation för alla lantbrukare och skogsägare som drabbas av torkan. Vi har diskuterat hur vi som försäkringsbolag kan hjälpa till utan att det finns någon direkt försäkringsskada. I går kväll togs beslutet att vi erbjuder samtalsstöd till våra kunder, säger Johan Litsmark, naturskadespecialist på Länsförsäkringar.

Direkt via telefon

Länsförsäkringars samtalsstöd ges direkt via telefon och den som drabbats och tar kontakt får råd och vägledning vid såväl psykologiska, psykosociala, juridiska som ekonomiska frågor.

– Det är oerhört viktigt att den som känner behov av stöd snabbt får professionell hjälp med att hantera situationen, säger Johan Litsmark.

Erfarenheter från Västmanland

Att det kan finnas behov av samtalsstöd vet man av erfarenhet bland annat efter den stora branden i Västmanland för fyra år sedan.

– Vi hade då ett mycket gott samarbete med Mellanskog och LRF. Vi deltog på de möten som arrangerades för medlemmarna. Men vad man ska ha med sig är att alla inte kommer på mötena och vi måste måna om dem också, säger Johan Litsmark.

LÄS MER: Skogsstyrelsen varnar för skogsarbete i torkan

Relaterade artiklar

Till toppen