Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 5 december 2009

Fritt fram för viltkameror i skogen

En jägare som satte upp en viltkamera utanför Hässleholm friades nyligen av tingsrätten. Domen överklagas inte, skriver tidningen Hallands Nyheter.

– Domen är så tydlig att vi inte tänker överklaga den, säger kammaråklagare Christer Almfeldt till Hallands Nyheter.

Jägaren hade satt upp en kamera vid en åtel för att ta reda på hur många och vilka vildsvin som kommer dit och äter. Åklagaren Christer Almfeldt yrkade på att jägaren skulle bli av med sin kamera och betala 50 dagsböter, vilket i jägarens fall skulle ha blivit totalt 17000 kronor.

Men Hässleholms tingsrät ansåg att brottet var så ringa att inget straff skulle dömas ut.

– Domstolen säger ju att allmänheten inte kan förväntas vilja uppehålla sig mitt ute i skogen i någon större omfattning. Därmed anser jag att det är fritt fram om man sätter kameran vid exempelvis en åtel och inte precis intill en vandringsled, säger Christer Almfeldt till Hallands Nyheter.

av PIERRE KJELLIN

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen