Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 7 juni 2019

Framtiden i fokus under svettigt Skogselmia

Bratteborg, Småland

Under årets Skogselmia i Bratteborg deltar 300 utställare från 21 länder. Trots det varma vädret lockade man 7 354 besökare under mässans första dag som inföll på självaste nationaldagen.

 Mässan lockade 7 354 besökare under sin första dag.
Mässan lockade 7 354 besökare under sin första dag. FOTO: Tindra Englund

– Även om det är något färre besökare än förra året, så är vi nöjda med mässans första dag och att så många tog sig hit trots att det är nationaldag och väldigt varmt, säger Mattias Pontén, projektledare för mässan.

Fokus på klimat och innovationer  

Temat för årets Skogselmia är i år ”Framtidens skogsägande” och Mattias Pontén berättar att de har valt att fokusera extra på klimatrelaterade frågor och innovationer.

– I dag delade vi för första gången ut ett innovationspris och eftersom just innovationer ofta varit en viktig del av mässan kändes det extra kul att få belöna några av dessa med ett pris, säger Mattias Pontén.

Prickat rätt

Ett annat viktigt fokusområde för framtidens skogsägande är enligt Mattias Pontén klimatförändringarna som enligt honom kommer att innebära både skador och möjligheter för skogen. 

– Där upplever vi att vi prickat exakt rätt och att vi har lyckats fokusera på saker som är extra viktiga just nu som barkborrar, bränder och bioenergi, säger Mattias Pontén.

Både nytt och gammalt

Men det var inte bara de nya uppfinningarna som lockade mässbesökarna utan även äldre metoder som hästkörning och uppvisning av veteranmaskiner som väckte stort intresse. 

Mer om Elmiamässan finns på Land Skogsbruks instagram: Landskogsbruk (@landskogsbruk)

LÄS MER: ”Att kombinera vyerna är oslagbart”

 

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen