Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 30 oktober 2018

Företagsledare häktad i jaktbrottshärva

En känd företagsledare, med koppling till skogsnäringen, som misstänks för jaktbrott häktas av Västmanlands tingsrätt.

Även två andra män som misstänks för inblandning i härvan har häktats. Samtliga nekar till brott.

 Fem personer misstänks för inblandning i en jaktbrottshärva. En av dem är en känd företagsledare, här under häktningsförhandlingen mot honom.
Fem personer misstänks för inblandning i en jaktbrottshärva. En av dem är en känd företagsledare, här under häktningsförhandlingen mot honom. FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Företagsledaren häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott och som skäligen misstänkt för grovt jakthäleri. Han nekar till brott.

– Hans inställning är att han inte har gjort sig skyldig till något jaktrelaterat brott överhuvudtaget, sade mannens advokat Sven Severin till TT under gårdagen.

Även två andra män häktades under förmiddagen, en av dem för grovt jakthäleri. Han häktas som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden och innebär att åklagaren har sju dagar på sig att återkomma till tingsrätten med stärkt bevisning. Han nekar till också brott.

– Jag tycker att bevisningen är tunn, och att häktningsyrkandet skulle ha ogillats, säger mannens advokat Per Svedlund till TT.

Ytterligare en man häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott och förberedelse till detsamma. Även han förnekar brott.

Totalt misstänks fem män för inblandning i en jaktbrottshärva i Västmanland. Enligt åklagaren rör brotten dödande av varg, lodjur och kungsörn.

De övriga två misstänks för bland annat grovt jaktbrott, förberedelse till grovt jaktbrott, samt för förgöring, grovt brott. Det innebär att man sprider gift som kan vara en fara för djur eller växter.

Under gårdagen hölls häktningsförhandling mot en av dessa män. Tingsrätten bedömde att mannen inte skulle häktas och anhållningsbeslutet hävdes.

LÄS MER: Fem anhållna för jaktbrott – industriledare misstänkt

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen