Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 14 augusti

Flera bränder misstänks vara anlagda i Värmland

Ett 30-tal bränder misstänks ha anlagts i Värmland i sommar. Polisen efterlyser nu tips från allmänheten som kan ha betydelse för utredningen.

FOTO: Istock

I sommar har det brunnit på flera håll i östra Värmland. Ett 30-tal bränder misstänks ha anlagts i Storfors och Filipstad där flera ödehus, bilar och skog har brunnit utan att polisen har kunnat hitta en naturlig brandorsak, uppger SVT Nyheter.

”Kan utvecklas till en katastrof”

– Det här är bekymmersamt. Än så länge har ju bränderna inte varit så stora, men det kan ju ta sig när som helst och bli en riktig katastrof, säger Fredrik Lundberg, kommunpolis i östra Värmland, till SVT.

Efterlyser tips

Liknande bränder som dem i östra Värmland har även inträffat i angränsande områden i Karlskogatrakten, men någon misstänkt finns inte i dagsläget, enligt polisen.

Polisen efterlyser nu tips från allmänheten om den har sett personer eller fordon som kan ha betydelse för utredningarna.

LÄS MER: Misstanke om en eller flera pyromaner i Småland

Relaterade artiklar

Till toppen