Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 20 november 2018

Finland (s)krattar åt Trump

Donald Trump sa under helgen att USA bör göra som Finland och ”kratta och städa” skogen för att hindra skogsbränder. Nu svarar Finland i sociala medier.

FOTO: Bildbyrån/Instagram

Under helgen besökte president Donald Trump de eldhärjade områdena i Kalifornien där tusentals människor tvingats fly från bränderna som är mer omfattande än någonsin tidigare i delstatens historia.

I samband med en presskonferens föreslog presidenten att USA tar efter Finlands sätt att sköta skogen för att minska skogsbränderna.

– Jag var med Finlands president och han sade: ”Vi har det annorlunda – vi är en skogsnation”. Han kallade det en skogsnation, och de lägger mycket tid på att kratta och städa och göra saker. Och de har inga problem, sa Trump under presskonferensen enligt TT.

LÄS MER: Trump vill ha finsk skogsvård

Kommentaren från världsledaren om att Finland krattar och städar sin skog har väckt mängder av reaktioner och sociala medier svämmar just nu över av skämt på temat.

— Pyry Luminen (@pyryluminen) 18 november 2018

Finska presidenten tillbakavisar

Finlands president Sauli Niinistö har dementerat att han skulle ha sagt att man krattar och städar skogen i Finland och säger att det har Trump hittat på själv.

– Jag sade till honom att Finland är en nation täckt av skog, men att vi har ett bra övervakningssystem, sa Sauli Niinistö till den finska tidningen Ilta-Sanomat.

— Sami Salmu (@SalmuSami) 18 november 2018

— Markku Laajala (@markku_laajala) 18 november 2018

Även amerikanerna själva har hakat på finnarna och skämtar om presidentens syn på skogsskötsel.

— feber (@feber) 19 november 2018

LÄS MER: Därför har Finland färre skogsbränder än Sverige

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen