Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 27 maj

Ferry Svan satte personligt rekord i Champions Trophy

Det svenska hoppet i Champions Trophy i Timbersports, Ferry Svan, slog nytt personligt rekord och blev med det sexa. I Rookie-VM tog Emil Hansson brons.

 Ferry Svan avancerade vidare till kvartsfinal i sista grenen Standing Block Chop.
Ferry Svan avancerade vidare till kvartsfinal i sista grenen Standing Block Chop. FOTO: STIHL TIMBERSPORTS

Tävlingarna i Timbersports avgjordes på Tjolöholm Slott i Kungsbacka. I sin första match i Champions Trophy tog Ferry en knapp seger tidsmässigt över tjecken Martin Kalina och tog sig därmed vidare till kvartsfinalen där polacken Michal Dubicki väntade. Där blev det en stenhård kamp men trots att Ferry Svan slog ett nytt personligt rekord med tre sekunder räckte det inte för att gå vidare till semifinalen.

– Jag är väldigt nöjd med min prestation, säger Ferry Svan. Jag hade en liten miss i ett av delmomentet, men gjorde ändå personligt rekord.

Kom sexa

Prestationen räckte till en sjätte plats.

– Jag hade visserligen som mål att komma femma, men jag är nöjd med min placering, säger Ferry Svan.

Han fick också bra stöd av den svenska hemmapubliken.

– Det var riktigt roligt att så många hade kommit för att heja och det lovar gott inför VM nästa år, säger Ferry Svan

Vid helgens tävlingar avslöjades nämligen att VM i Timbersports arrangeras i Sverige till hösten nästa år.

Finalen av Champions Trophy avgjordes efter ett mäktigt heat mellan USA och Australien där amerikanen Matt Cogar var aningen vassare än australiensaren Laurence O´Toole och snodde segern med en knapp marginal på 1,5 sekunder.

Brons i Rookie-VM

I den andra tävlingen, Rookie-VM, tog den svenske talangen Emil Hansson hem bronsmedaljen efter ett stark genomförande i samtliga fyra grenar. Det är en placering bättre än under mästerskapet i Marseille i fjol.

– Det går åt rätt håll för varje mästerskap och att få stå på pallen inför hemmapubliken kändes helt fantastiskt. Jag är supermotiverad för att fortsätta satsa på att utvecklas inom sporten, säger han i ett pressmeddelande.

Guld till Nya Zeeland

Emil presterade jämnt i alla fyra delgrenar, men i Single Buck hade han en helt ny handsåg och när en annan typ av trä användes i finalen jämfört med träningen orsakade det några onödiga stopp som kostade dyrbar tid. Chris Lord från Nya Zeeland vann Rookie-VM tätt före Josh Bakes från Australien.

LÄS MER: Åttondeplats för Sverige i Timbersports-VM

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen