Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 2 mars 2018

Fastigheter för över 100 miljoner till salu

Sveaskog skruvar upp tempot och kommer att sälja fastigheter inom markförsäljningsprogrammet i upp till fyra omgångar i år.

 Sveaskog säljer bland annat 12,5 hektar på två små skärgårdsöar bara en mil sjövägen från Karlsborgs pappersbruk.
Sveaskog säljer bland annat 12,5 hektar på två små skärgårdsöar bara en mil sjövägen från Karlsborgs pappersbruk. FOTO: Sveaskog

I den första omgången har 17 skogsfastigheter med 9 400 hektar lagts ut till försäljning med en samlad prisidé på 84 miljoner kronor. Till detta kommer fastigheten i Danderyd med ett utgångspris på 30 miljoner kronor.

Fastigheterna ligger främst i norra Sverige. Den största är på 1 258 hektar i Kiruna, den minsta på 12 hektar i Kalix.

– Spännvidden är ganska stor, från 450 000 kronor till 13 miljoner kronor, säger Sören Åhlund, fastighetsansvarig på Sveaskog i norra Sverige.

Skog i Norrtälje och Iggesund

Sveaskog planerar ytterligare en försäljningsomgång före sommaren och en eller två omgångar i höst. Då kommer skog i Norrtälje och Iggesund ut på marknaden.

Sveaskog ska sälja 10 procent av det skogsinnehav som bolaget hade när det bildades 2002. Hittills är 8,4 av de 10 procenten sålda. Alltså återstår 1,6 procent, motsvarande 68 000 hektar skog. Med nuvarande försäljningstakt är målet nått inom något år.

– Det är en bit kvar, men man har lättare att se slutet än när vi började 2002.

”Ingen större anledning att nyttja mäklare”

Sveaskog säljer framför allt i egen regi.

– Vi har så stor kompetens och marknadskännedom i vår egen organisation och ser ingen större anledning att nyttja mäklare, säger Sören Åhlund.

LÄS MER: Sveaskog säljer skogegendom i Danderyd

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen