Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 mars 2019

Elmia Wood 2021 till Bratteborgs gård

Ett nytt avtal säkerställer att även Elmia Wood 2021 kan äga rum i skogarna vid Bratteborgs gård, några mil söder om Jönköping.

– Avtalet ger oss tillgång till både yta och avverkningsskog för att klara en internationell expansion, säger Mattias Pontén, projektledare för Elmias skogsmässor.

 Det nya avtalet ger Elmia Wood tillgång till ett mässområde, som har allt som behövs för att genomföra en av världens största skogsmässor.
Det nya avtalet ger Elmia Wood tillgång till ett mässområde, som har allt som behövs för att genomföra en av världens största skogsmässor. FOTO: Pressbild/Veronika Lax

Mässområdet vid Bratteborgs gård har enligt Mattias Pontén en väl tillgodosedd infrastruktur när det gäller in- och utfartsvägar, parkeringsytor, mark för montrar och skog för demonstrationer, liksom servicefunktioner för el, wifi och bredband.

– Vi ser fortsatt en tillväxtpotential för skogsmässorna och vi kommer att satsa på att få ännu fler internationella besökare och utställare till Elmia Wood, 18-21 maj år 2021, säger han i ett pressmeddelande.

Gott om skog

Elmia ska använda drygt 150 hektar skogsmark och öppna ytor för att förnya mässan inför Elmia Wood 2021. Det innebär att det finns gott om avverkningsskog även för kommande mässor, där maskiner och utrustning kan demonstreras och testas i skoglig miljö.

Fakta: Elmia Wood

Elmia Wood är världens ledande skogsmässa och arrangeras vart fjärde år utomhus i skogarna söder om Jönköping. Förra Elmia Wood (2017) hade över 500 utställare, 50 000 besökare från hela världen och bevakades av den internationella branschpressen.

Källa: Elmia AB

Nyheter efter årets mässa

Exakt vilken utvecklingspotential eller vilka eventuella förändringar Elmia planerar för området inför kommande mässor är ännu inte officiellt, men kommer att presenteras efter att Elmia 2019 är genomfört i början av juni.

Läs mer: Elmia Wood ändrar datum – vill inte ha mässkrock

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen