Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 13 maj 2016

Dynamit-Erik gör succé på Youtube med spräng-tv

Bonden och tusenkonstnären Erik Johansson på Hälje gård utanför Umeå har lagt ytterligare en titel till sina andra. Som Dynamit-Erik gör han viral dundersuccé på You-Tube med en film där han spränger sin dator i tusen bitar.

Filmen finns i hans egen kanal, Swedish Dynamite på You Tube, och har på bara några dagar visats över 640 000 gånger.

– Helt fantastiskt. Morgonen efter jag hade lagt ut filmen så var det 120 000 visningar och jag var jättenöjd. Nu fortsätter det, särskilt i USA. Reaktionerna är också positiva.

Men varför spränga – och varför spränga datorn?

– Spränga gör jag för att det är så kul, man ska ha roligt medan man lever och det här är roligt. Och har du aldrig känt att du vill spränga datorn i luften, jag vet inte om jag drabbats särskilt men visst känns det bra att få skicka datorn upp i luften.

Hur kom du på idén att börja spränga saker?

– Eftersom jag är professionell bergsprängare och fyrverkeriarrangör så ligger det nära till hands. Jag har sysslat med det här hela livet och har alla tillstånd, det känns kul att hitta på grejer utanför boxen. Vi gör också detta säkert och efter smällen plockar vi reda på alla rester, någon soptipp ska vi inte skapa.

Erik Johansson inte bara spränger, han lotsar också tittarna på engelska, och lägger av ett härligt skratt när datorn går i luften, filmad från flera håll. Och mer ska det bli i den egna kanalen.

– Jo det kommer mer, en del finns redan och en raket är också på gång, resten får ni se.

Erik och Kristina Johansson bedriver 24 olika verksamheter på Hälje gård, lantbruket är den största, följt av gårdsbutik och restaurang, de arrangerar företagsevent, fyrverkerier och han skriver böcker. De är också kända för arrangemanget Opera i fårhuset, som lockat fullsatt två år i följd och arrangeras även i sommar med fyra föreställningar.

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen