Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 29 oktober 2019

Driftproblem för SCA

SCA har drabbats av driftsstörningar i båda sina fabriker i Sundsvallsområdet. Enligt SCA var det olyckliga omständigheter som orsakade driftproblemen.

 Ett transportband som förser kokaren vid Östrandsfabriken med råvara havererade under söndagen.
Ett transportband som förser kokaren vid Östrandsfabriken med råvara havererade under söndagen. FOTO: Michael Engman

Östrandsfabriken havererade på söndagen på grund av ett transportband som stod stilla och vid Ortvikens pappersbruk var det störningar efter en brand på fredagen som orsakat driftsproblem. Enligt SCA var det olyckliga omständigheter som var orsaken till driftproblemen vid de båda fabrikerna.

Igång igen

SVT Västernorrland rapporterar att ett transportband som förser kokaren vid Östrandsfabriken med råvara som havererade under söndagen, vilket ledde till driftstopp i väntan på att de trasiga komponenterna bytts ut.

 Vid Ortvikens pappersbruk stannade pappersmaskinerna i fredags efter en brand i en kompressoranläggning.
Vid Ortvikens pappersbruk stannade pappersmaskinerna i fredags efter en brand i en kompressoranläggning. FOTO: SCA/Bergslagsbild

Vid Ortvikens pappersbruk stannade pappersmaskinerna i fredags efter en brand i en kompressoranläggning, vilket ledde fram till att styrningen slogs ut. SCA har meddelat att en pappersmaskin kom igång under måndagsförmiddagen och att resterande maskiner skulle kopplas in inom kort.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen