Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 14 juni 2017

Dom i lavskrikemålet senast i september

Förhandlingarna i Miljödomstolen i lavskrikeärendet avslutades på onsdagen. Dom meddelas senast den 15 september, enligt rådman Lars Nyberg.

– Men vår ambition är att bli klara tidigare än så, säger han.

FOTO: Åke Lindau

Den av media välbevakade rättegången gäller markägare i Hälsingland som fått avverkningsförbud på grund av förekomst av lavskrika.

Tidigare i veckan meddelade Skogsstyrelsen att förbudet hävts för två av markägarna. Det innebär att förhandlingarna i Miljödomstolen vid Östersunds tingsrätt nu gäller tre av de ursprungliga fem markägarna. Förhandlingarna inleddes på tisdagen och var avslutade i dag vid lunchtid. Berörda parter är de tre markägarna samt Skogsstyrelsen.

Till rättens ledamöter hör rådman Lars Nyberg (juridisk domare), en teknisk ledamot (domare med teknisk bakgrund) och två särskilda lekmannaledamöter med bakgrund inom miljöområdet (ungefär nämndemän).

– Vi är rätt många som ska prata ihop oss och det tar en del tid. Och jag säger ingenting om vad vi kommer fram till innan domen är klar, säger Lars Nyberg.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen