Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 3 januari

Man död under röjningsarbete efter stormen

En man klämdes till döds när han jobbade med en traktorgrävare i kommunen Lumparland på Åland. Olyckan skedde när han skulle röja upp efter stormen Alfrida.

 Under arbetet med att röja upp efter stormen Alfridas framfart avled en man efter att ha hamnat under en traktorgrävare.
Under arbetet med att röja upp efter stormen Alfridas framfart avled en man efter att ha hamnat under en traktorgrävare. FOTO: Marie Henningsson

Alfrida krävde sitt första dödsoffer på onsdagskvällen vid 21-tiden i åländska Lumparland, när en privatperson var ute med en traktorgrävare. Av okänd anledning kom fordonet i rullning och när mannen försökte stoppa rullningen hamnade han under traktorgrävaren och klämdes till döds.

Skulle röja upp efter stormen

Han arbetade med att röja upp efter stormen, meddelade poliskommissarie Tommy Thörnroos på en presskonferens som hölls på torsdagsförmiddagen, skriver Ålandstidningen.

Enligt polisen har mannen inte ha arbetat på uppdrag av något företag eller myndighet.

– Huvudsaken med utredningen är dödsorsaksundersökning. Vi misstänker inget brott i det här skedet, säger utredaren Nina Rasmus till Aftonbladet.

LÄS MER: Värst skogsskador befaras i Uppland

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen