Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 december 2017

Dödsorsaken fastställd efter vildsvinsattack

Den tyska mannen som dog i samband med en vildsvinsattack för ett par veckor sedan avled på grund av förblödning. Det visar obduktionen som nu är klar.

FOTO: Mostphoto

Det var i början av december som en tysk jägare blev attackerad av ett vildsvin i samband med jakt i närheten av byn Greifswald i nord-östra Tyskland.

Mennen som var i 50-årsåldern blev biten strax efter att han skjutit mot vildsvinet och avled senare på sjukhus i Greifswald.

Läs mer: Tysk man dödades av vildsvin

Krossade en artär

Nu visar den obduktion som genomförts att mannen dog av förblödning efter att vildsvinet krossat en artär, det rapporterar tidningen Jakt och Jägare.

Mannen blev biten i låret och hittades medvetslös av sina jaktkamrater. En helikopter kom till platsen strax efteråt men mannens liv gick inte att rädda.

Jägarförbund rekommenderar skyddsbyxor

Nu rekommenderar det tyska jägarförbundet att jägare som jagar vildsvin använder sig av skyddsbyxor och att man är två personer i samband med eftersök på påskjutna vildsvin.

Läs mer: Vildsvin attackerade jägare

Relaterade artiklar

Till toppen