Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 1 oktober 2019

Derome öppnar i England

Derome startar bolag i England för att handeln ska vara säkrad även efter Brexit. Genom manövern hoppas man underlätta för de engelska kunderna, samtidigt som jobben tryggas i Sverige.

 Gunnar Jakobsson vd på Derome Timber.
Gunnar Jakobsson vd på Derome Timber. FOTO: Derome

Exporten av virke till England har sedan många år varit betydande för Derome. Till exempel säljer företaget till Englands största bygghandelskedja, Travis Perkins. Runt en halv miljard kronor årligen omsätter exporten till England.

Brexit är anledningen

Det är på grund av Brexit som Derome nu etablerar ett bolag i England.

– För att kunna erbjuda kunderna en trygg och enkel handel även efter en Brexit etablerar vi nu ett bolag. Marknaden i England kommer att bli osäker till följd av Brexit. Vi kan inte skydda oss mot minskad efterfrågan, men vi kan säkra att vi inte tappar affärer på grund av den ökade administration i handeln som följer av att England lämnar EU, säger Gunnar Jakobsson, vd på Derome Timber.

Underlättar för kunden

Verksamheten startar den 1 oktober och bolaget heter Derome Timber UK Ltd. Bolaget kommer att importera virke från Derome i Sverige och sälja det vidare på engelska marknaden.

Derome kommer då att ta hand om all administration samt valutarisken kopplad till importen och kunderna kan köpa virke av ett inhemskt bolag, något som underlättar betydligt för dem.

Tryggar handeln

– Derome är en betydande arbetsgivare. Genom att underlätta vår handel med England kan vi bana väg för fortsatta affärer och då även fortsätta vara den trygga arbetsgivaren som vi är idag, säger Gunnar Jakobsson.

Derome har över 2200 medarbetare och omsättningen beräknas uppgå till 8 miljarder kronor i år.

Läs mer: Skogsföretagen: Så hanterar vi BrexitFilm: Så ska omsättningen bli 10 miljarder

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen