Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 24 maj 2018

Derome får sitt femte sågverk

Derome förvärvar familjeföretaget Maa Såg i Mjöshult i Falkenberg kommun.

FOTO: Derome

Förvärvet av Maa Såg innebär att Derome får sitt femte sågverk. Från och med den 1 augusti ingår nyförvärvet i Derome-koncernen.

– Vi liknar varandra på många plan och det är en av anledningarna till att vi har fattat tycke för varandra, säger Gunnar Jakobsson, VD för Derome Timber, i ett pressmeddelande.

Skog från Ullared

Såväl anläggning som kundrelationer har ett jordnära, familjärt och engagerat förhållningssätt, vilket är en viktig ingrediens, betonar han. Produktionen ligger på cirka 60 000 kubikmeter per år, där en stor del av virket hämtas från skogarna runt Ullared. Maa har ett 20-tal personer anställda och personalstyrkan och produktionen ska behålllas.

Förstärker i Holland

Sågverket ska framför allt inriktas på sågning av grandimmer, samt för att förstärka Deromes position i Holland.

– Med förvärvet kan vi utveckla vår position ytterligare på den holländska marknaden. Dessutom kommer vi att kunna få ett bättre timmerflöde mellan våra anläggningar som innebär minskade transporter och att vi sparar på miljön,säger Gunnar Jakobsson.

LÄS OCKSÅ: Derome Träteknik får ny divisionshef

Relaterade artiklar

Till toppen