Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 8 maj 2019

De är Sveriges bästa maskinlag

Sveaskogs tävling för skogsmaskinlag har avgjorts. Vinnare blev det tre man starka Granvikslaget, som huvudsakligen arbetar kring Askersund.

 Vinnande maskinlaget i Sveaskogs tävling Precisionsjakten.
Vinnande maskinlaget i Sveaskogs tävling Precisionsjakten. FOTO: Pernilla Wid n

Tävlingen Precisionsjakten handlar om skogsmaskinernas, skördarnas, mätprecision. Omkring 230 maskinlag över hela Sverige har deltagit i tävlingen som pågått sedan den 1 februari.

Det lag som har presterat det allra bästa resultatet är Granvikslaget som utgörs av skördarförarna Krister Lundin och Henrik Magnusson samt skotarföraren Andreas Johansson.

– Det är en välförtjänt totalseger. Det här toppenlaget har ökat kvaliteten på våra produkter genom att ta mätprecisionen till en ny nivå, säger Mattias Forsberg, produktionschef i Sveaskogs marknadsområde Syd.

 Mattias Forsberg, produktionschef i Sveaskogs marknadsområde Syd.
Mattias Forsberg, produktionschef i Sveaskogs marknadsområde Syd. FOTO: Bengt Alm

Intressant format

Sveaskogs målsättning med Precisionsjakten har varit att öka fokus på kvaliteten i avverkningar och särskilt på mätnoggrannheten hos maskinerna. Mattias Forsberg framhåller att tävlingsmomentet i sig varit ett intressant format för att driva frågor som annars är mycket av vardagsförbättringar:

– Det har gått mycket fortare fram än förväntat. När alla frågor utmanas till max ger det oss bra feedback på hur våra arbetsrutiner kring kvalitet kan vidareutvecklas, berättar han.

 Precisionsjakten handlar om skogsmaskinernas, skördarnas, mätprecision.
Precisionsjakten handlar om skogsmaskinernas, skördarnas, mätprecision. FOTO: Patrick Degerman

LÄS MER: Skogsmaskinlag ska tävla i precision

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen