Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 3 april 2018

Därför ordnar de skogsmässa på den egna gården

Tommy och Eva Kristiansson arrangerar med sin familj en skogsmässa på lördag. Mässan hålls på den egna gården Bolmsö Hov i Småland dit de lyckats locka 30 utställare.

 Eva och Tommy Kristiansson är värdpar för mässan på lördag.
Eva och Tommy Kristiansson är värdpar för mässan på lördag.

Varför ordnar ni en skogsmässa på Bolmsö?

– Vi tycker helt enkelt att det är roligt att fixa och arrangera. Mässan innehåller det som vi själva är intresserade av – maskiner och skogsbruk. Det är också roligt att visa upp vad vi kan göra på landsbygden och att ge människor som är intresserade av skog och skogsbruk chansen att se småskaliga maskiner och få träffa olika utställare. Sen får man ju hoppas att det kommer folk.

Hur verkar intresset vara?

– Det är många som har hört av sig och velat veta mer sedan de sett de första annonserna.

Ni har lyckats locka över 30 utställare. Var det svårt?

– De första vi frågade var lite svårflörtade. De trodde inte på idén och sa nej innan de ens fått dagen presenterad för sig. Men efter att vi fick klart med de första utställarna har det gått riktigt bra.

Vilka utställare kommer?

– Det är väldigt varierat. Vi har flera tillverkare och säljare av mindre skogsmaskiner, men man kan även hitta bilar och motorsågar på området. Flera virkesköpare finns på plats. De kommer alla att stå utmed en skogsslinga. Alla utställare har ju inte maskiner att visa, men där kan man i stället få information och även diskutera aktuella frågor som vilt, generationsskiften med mera.

Vad bedrivs det för verksamhet på Bolmsö Hov, när ni inte arrangerar skogsmässor?

– På gården har vi lantbruk med köttdjursuppfödning och maskinentreprenad.

Det blev inte så mycket ledigt i påsk?

– Nej, det har varit mycket att göra med att ställa i ordning mässområdet. Vi fick ju 25 centimeter snö i början av förra veckan. Då hade jag helgen innan varit ute och mätt upp montrarna. Av det arbetet syntes ju ingenting.

Relaterade artiklar

Till toppen