Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 30 september 2019

Dags att buda på rosa skogsmaskinbandet

Sedan 2010 har Olofsfors, tillverkare av skogsmaskinband, årligen auktionerat ut ett par rosa band till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är det återigen dags för auktion, vilket således blir för tionde året i rad.

 Under hela oktober kan man buda i årets rosa band-auktion, i regi av band- och ståltillverkaren Olofsfors. Intäkterna går oavkortat till forskning av cancer.
Under hela oktober kan man buda i årets rosa band-auktion, i regi av band- och ståltillverkaren Olofsfors. Intäkterna går oavkortat till forskning av cancer. FOTO: Göran Strand

Under oktober månad kommer ett par Rosa Skogsmaskinsband att auktioneras ut på företaget Olofsfors hemsida. Fjolårets rosa band-auktion, till förmån för cancerforskningen, blev en succé när slutbudet från det estniska företaget MFO OÜ hamnade på hela 155 000 kronor.

– Det blir tufft att överträffa fjolårets rekordbelopp, men vi hoppas såklart att fler företag än vi ser värdet av auktionen och att vi tillsammans kan bidra med ännu ett rekord för att hjälpa till att driva forskningen vidare, säger Olofsfors VD Göran Nyberg, i ett pressmeddelande.

Pengar till forskning behövs alltid

Han drabbades själv av hudcancer under 2018, men är idag är helt frisk.

– Det är inte förrän man själv drabbas man inser vikten av alla de insatser som görs för att bekämpa cancer. Pengar till forskning, vårdbehandling och inte minst stödet till alla anhöriga behövs alltid, säger Göran Nyberg.

Samlat ihop närmare 800 000 kronor

Sedan starten har Olofsfors samlat ihop närmare 800 000 kronor, som skänkts till cancerforskning.

– Pengarna från auktionen bidrar till bröstcancerforskning men även stöd till drabbade och närstående. Vi är oerhört tacksamma över att samarbetet fortsätter. Det gör att vi kan driva arbetet vidare för att nå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer, kommenterar Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet.

Pågår under hela oktober

Det man budar på är Olofsfors CoverX boggiband, till ett värde av cirka 125 000 kronor. Via ett formulär på företagets hemsida kan man från 1 oktober lägga sitt bud, och vid midnatt den 31 oktober koras vinnaren.

LÄS MER: Rekordbelopp till cancerforskningLÄS MER: Internationell succé för Olofsfors rosa band

Relaterade artiklar

Till toppen