Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 mars 2019

Sågverk i Kalmar i lågor

Det brann i natt i ett sågverk i Tvärskog i Kalmar kommun. En hyvleribyggnad på cirka 250 kvadratmeter blev totalförstörd, men inga människor skadades.

 En hyvleribyggnad på cirka 250 kvadratmeter blev totalförstörd i branden, men inga människor skadades. (Arkivbild)
En hyvleribyggnad på cirka 250 kvadratmeter blev totalförstörd i branden, men inga människor skadades. (Arkivbild) FOTO: Jaroslav Noska

Natten till måndagen kom ett larm om en brand i ett sågverk i Tvärskog utanför Kalmar. Det var ett hyvleri på Tvärskog Timber som hade börjat brinna. Även byggnader intill har skadats, rapporterar Räddningstjänsten till Barometern.

Vid 6-tiden på morgonen var branden under kontroll, men räddningstjänsten kommer att vara kvar i ytterligare flera timmar.

Anmälan om mordbrand upprättad

Hyvleribyggnaden på cirka 250 kvadratmeter blev totalförstörd i branden, och platsen kommer att spärras av för en teknisk undersökning när räddningstjänsten har arbetat färdigt. Ingen person har skadats, enligt polisen.

– Vi kommer att skriva en anmälan om mordbrand. Vi vet inte vad som har startat branden, säger Matilda Edsenius, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen