Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 5 november 2019

Billerud Korsnäs sparkar VD

Petra Einarsson tvingas lämna posten som VD för Billerud Korsnäs med omedelbar verkan. Styrelsen har utsett nuvarande styrelseordförande, Lennart Holm, till tillförordnad VD.

 Petra Einarsson tvingas lämna posten som VD för Billerud Korsnäs.
Petra Einarsson tvingas lämna posten som VD för Billerud Korsnäs. FOTO: Billerud Korsnäs

Petra Einarsson tog över som VD för Billerud Korsnäs i början av 2018 men resultatutvecklingen har inte levt upp till förväntningarna under hennes tid som VD. Ett antal svaga delårsrapporter, sparpaket och intrimningsproblem med den stora nya kartongmaskinen på Gruvöns Bruk har präglat hennes tid som VD. Dessutom har aktiekursen inte utvecklats som förväntat med en nedgång samtidigt som konkurrenterna har haft en positiv utveckling.

Styrelseordföranden tar över

Det gör att Billerud Korsnäs styrelse nu agerar. Lennart Holm tar från och med idag 5 november över som tillförordnad VD. Lennart Holm är styrelseledamot i Billerud Korsnäs sedan 2012 och har varit ordförande sedan 2014. Han har tidigare bland annat varit VD och styrelseordförande i Perstorpkoncernen samt verksam i Stora Enso.

 Bland annat intrimningsproblem med den stora nya kartongmaskinen på Gruvöns Bruk har präglat Petra Einarssons tid som VD.
Bland annat intrimningsproblem med den stora nya kartongmaskinen på Gruvöns Bruk har präglat Petra Einarssons tid som VD.

Inte utvecklats som förväntat

I samband med att Lennart Holm tar rollen som tillförordnad VD har Billerud Korsnäs styrelse utsett nuvarande ledamoten Jan Åström till ordförande i styrelsen.

– Billerud Korsnäs har en historisk möjlighet att aktivt bidra till omställningen mot en mer resurseffektiv och hållbar förpackningsindustri. Styrelsen har konstaterat att bolaget inte har utvecklats i den takt som förväntats, säger Jan Åström, ny styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar

Till toppen