Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 7 juni 2019

Besökarna om varför de besöker Skogselmia

Under tre dagar pågår Skogselmia i Bratteborg i Småland. Mässan startade i går med 300 utställare från 21 länder. Land Lantbruk pratade med några av de 7 354 besökare som kom under mässans första dag och frågade varför de kommit.

Rune Johnsson, 70 år, jord- och skogsbrukare, Herrljunga:

– Det är kul att se alla nya moderna maskiner och träffa folk som har samma intresse. Vid det här laget känner man ju de flesta. Jag har jobbat i skogen i 50 år och varit på Skogselmia sedan det började. Det är väldigt spännande med de nya maskinerna men allt det här datastyrda är svårt för oss 70-plussare. 

Sofi Gidstedt, 31 år, inköpare av djurartiklar, Floby:

– Jag är här för att jag tycker det är kul med skogsbruk och jag är även delägare i ett skogsbruk tillsammans med min pappa och mina syskon. Jag har varit här tidigare men nu är det nog tio år sedan sist så jag tyckte att det kunde vara dags igen.

Magnus Nilsson, 50 år, ytbehandlare, Vimmerby:

– Jag är både skogsintresserad och teknikintresserad och dessutom är jag markägare och jag tycker att mässan är ett bra sätt att komma i kontakt med olika utställare. Tidigare år har det för min del alltid inneburit affärer, inköp och nya idéer. 

Karin Josefsson, 54 år, produktionsplanerare, Bodafors:

– Jag följde med min man hit och följer honom som en skugga idag. Vi har varit här förut men just idag tittar vi lite extra på flistuggar och portar. Jag tycker att det är väldigt trevligt här och alla är så trevliga och det finns så mycket att titta på även om jag mest följer min man i fotspåren.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen