Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 november 2018

Barnspel om skogen får nya funktioner

Appen med ett spel för barn om skogen och skogsskötsel har laddats ner 100 000 gånger sedan lanseringen förra året. Nu lanserar Södra nya funktioner i spelet.

 Figuren Banja i sin stuga.
Figuren Banja i sin stuga. FOTO: Södra

Spelappen Grow forest som Södra lanserade förra året i samarbete med Gro Play har hittills laddats ner 100 000 gånger runt om i världen. I Sverige ligger nedladdningarna på 25 000.

Spelet är riktat mot barn och handlar om skogsbruk och vad det bidrar med till samhället.

Läs mer: Spelapp om skogsbruk ska locka framtida skogsägare

Lek och lärande

Nu ska spelet byggas ut med nya funktioner för att lära ut om skogens del i en bioekonomi.

– Genom spelet vill vi kunna visa upp vad skog och skogsbruk handlar om. Det är ett sätt att redan i tidig ålder skapa intresse för skogens centrala roll i en bioekonomi, säger Mats Johansson, chef för produkter och tjänster på Södra Skog i ett pressmeddelande.

– Kraften i lek kopplat till lärande är enorm. Att i spelet nu kunna snickra möbler, inreda hus, idka byteshandel och laga mat på skogens råvaror, ger barnen en pedagogisk inblick i avancerade, hållbara system som tom vuxna ibland har svårt att begripa, säger Kristian Lundquist, VD och medgrundare till Gro Play.

Vill skapa intresse

Förhoppningen är att spelet ska väcka intresse för skogsbranschen.

– Dagens urbanisering gör att inte alla har tillgång till skogen på samma sätt som tidigare och genom spelet vill vi göra den mer lättillgänglig. Genom att visa olika möjligheter med skogen och dess produkter vill vi också skapa en nyfikenhet hos unga människor. Vi hoppas att det bidrar till att fler blir intresserade och söker sig till yrken inom vår bransch i framtiden, säger Mats Johansson.

Spelet kan laddas ner gratis där appar laddas ner.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen