Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 27 november 2019

Australisk polis: Brandman startade bränder

En frivillig i landsbygdsbrandkåren har gripits för att själv ha tänt eld på skogen.

"Våra medlemmar kommer att med rätta vara arga", säger Shane Fitzsimmons, chef för landsbygdsbrandkåren.

 Över en miljon hektar har brunnit sedan terrängbränderna startade i Australien i oktober. Här syns en av brandhärdarna i Gospers Mountain, New South Wales.
Över en miljon hektar har brunnit sedan terrängbränderna startade i Australien i oktober. Här syns en av brandhärdarna i Gospers Mountain, New South Wales. FOTO: AP/TT

Först tände han eld på minst sju ställen. Sedan återvände han för att bekämpa terrängbränderna. Så lyder polisens anklagelser mot en frivillig brandman i Australien.

19-åringen greps efter en händelse häromdagen, då han sågs i en bil i närheten av en nystartad brand i södra New South Wales.

”Polisen kommer i domstol att hävda att mannen tände eld, lämnade området, för att sedan ta itu med branden som ett led i sina plikter som frivillig brandman”, skriver polisen i en kommuniké.

Förstör för landsbygdsbrandkår

Shane Fitzsimmons, chef för landsbygdsbrandkåren i delstaten, är upprörd.

”Våra medlemmar kommer att med rätta vara arga över att en individs misstänkta handlingar kan besudla så mångas rykte och hårda arbete”, meddelar han.

Över en miljon hektar har redan eldhärjats under Australiens terrängbrandsäsong, som i och med södra halvklotets försommar började i oktober.

LÄS MER: Kod röd i Victoria: ”Det är för sent att lämna”LÄS MER: Finsk industristrejk drabbar svensk skogsindustri

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen