Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 juli 2018

Åtta misstänkta mordbränder i Dalarnas skogar

Polisen misstänker åtta mordbränder i området kring Malung, Vansbro och Mora i Dalarna. Än så långe finns ingen misstänkt.

 OBS! Bilden har ingen koppling till bränderna i Dalarna.
OBS! Bilden har ingen koppling till bränderna i Dalarna. FOTO: Mostphotos

De senaste dagarna har åtta misstänkta skogsbränder brutit ut i Dalarna. Första branden skedde i fredags och polisen rubricerar händelserna som misstänkta mordbränder.

– Just nu försöker vi få en samlad bild av det här. Vi avvaktar även anmälningar från räddningstjänsten, säger förundersökningsledare Lena Kruse vid polisen i Malung.

Räddningstjänsten slog larm

Räddningstjänsten fattade misstankarna och har upprättat polisanmälningarna då det inte ser någon rimlig förklaring till att bränderna har startat.

Polisen vädjar om tips

Bränderna ska ha anlagts på åtta olika platser med som längst sex mil emellan.

– Vi har ingen person misstänkt. Det vi behöver i dagsläget är tips på iakttagelser om någon har sett något. Vi har fått in en del iakttagelser som vi jobbar vidare på, säger Lena Kruse.

Hon berättar också att dessa typer av ärenden är relativt svåra att lösa och att iakttagelserna kan vara avgörande.

LÄS OCKSÅ: Oron stor hos skogsägare i Salatrakten efter anlagda bränder

Brand i Sälen under onsdagen

De åtta bränderna är nu släckta. Men i dag, onsdag, startade ytterligare en brand i närheten av Sälen. Branden i Sälen är ännu inte under kontroll och det är ännu oklart om denna brand misstänks vara anlagd.

Ser ännu inga samband

Polisen har i dagsläget inte tittat på om bränderna i Dalarna kan ha något samband med de misstänk anlagda bränder som uppstått i Västmanland tidigare under sommaren.

LÄS MER: Kvinna misstänkt för skogsbrand släppsLÄS OCKSÅ: Polisens misstänker fler anlagda Sala-bränderLÄS MER: Sala-branden: Flera gårdar har evakuerats

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen