Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 juni 2017

Åtgärder på Elmia räcker inte

Efter torsdagens trafikkaos med långa köer och fulla parkeringar som förvandlats till lervälling jobbade arrangören hela natten med förbättringar. Det blev bättre, men inte helt bra.

 Parkeringen blev till en lervälling på Elmia Wood i torsdags.
Parkeringen blev till en lervälling på Elmia Wood i torsdags. FOTO: Marie Henningsson

Det var kaos i trafiken till och kring skogsmässan Elmia Wood under torsdagen. Ett stort antal besökare fick sitta i kö in till mässan och parkeringsplatserna tog slut, något Land Skogsbruk rapporterade om.

Under kvällen och natten mot fredagen har mässan jobbat med att åtgärda problemen så att det skulle fungera bättre i dag, fredag. Men detta till trots har det ändå inte flutit friktionsfritt.

Proppar i trafiken

– Det är mycket folk och många bilar samtidigt även i dag, det är proppar i trafiken emellanåt, säger Elmias vd Lotta Frenssen på förmiddagen till SVT Jönköping.

De förbättringar som gjort är bland annat a mer grus har lagts ut på parkeringsytor, skyltningen har förbättrats och fler parkeringar har ordnats. Dessutom ska det finnas fler personer på plats för att dirigera trafiken rätt och utställare har fått möjlighet att komma tidigare.

Fler parkeringsplatser

– Vi har skapat en hel del nya parkeringsplatser. Vi har grusat cirka 15 hektar ytterligare parkeringar, berättar Lotta Frenssen.

Hon poängterar att det för tillfället inte regnade lika mycket som under gårdagen, då parkeringsytorna förvandlades till lervälling.

Mässarrangörerna hade i går ett krismöte med räddningstjänsten för att försöka hitta en lösning på den ansträngda trafiksituationen, vilken man från Elmia Woods håll menade berodde på regnet och att mässan har fler utställare i år jämfört med tidigare.

Åtgärder på Elmia Wood

  • En av bakvägarna in till mässområdet stängs av för personbilar. Där ska enbart busstrafik gå i en loop till och från området. Bussparkeringen flyttas från mässområdet. I anslutning till bussloopen öppnas en ny entré speciellt för gruppbiljetter.
  • Fler personer kommer att hjälpa polisen med flaggning och väghänvisning.
  • Fler skyltar som gör det tydligt att det inte är tillåtet med gångtrafik vid bussvägarna.
  • Vi grusar befintliga parkeringsytor och undersöker möjligheterna att använda nya parkeringsytor.
  • Uppmaning till besökare:
  • Följ trafikpolisens instruktioner och skyltningar framför din GPS/navigator. Följ direktiven som finns. Att parkera i skogen och gå på bil- och bussvägar till mässan är inte tillåtet.
  • Vi kommer kontinuerligt att uppdatera med nya kartor och aktuell trafiksituation på hemsidan och via sociala medier.

Relaterade artiklar

Till toppen