Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 7 november 2019

Återförsäljare gjorde nakenkalender i Ponsses namn

Maskintillverkaren uppmärksammades på den ovälkomna kalenderreklamen och kämpar nu för att få nakenbilderna ur omlopp.

– Att förknippas med det här är inte roligt alls. Vi satte ner foten direkt när vi fick vetskap om kalendern, säger Sofie Ehnebom, marknadsansvarig på Ponsse Sverige.

 ARKIVBILD.
ARKIVBILD. FOTO: Kenneth Fransson

Det är en tysk återförsäljare som ligger bakom kalendern. Bilderna visar Ponsses maskiner tillsammans med mer eller mindre nakna, poserande unga flickor.

– Vi kontaktade dem genast och de har kasserat kalendrarna.

Hon understryker att man på Ponsse Sverige har tagit avstånd från den här typen av kalendrar för flera år sedan, och att den fysiska kalendern inte har florerat i Sverige.

Får inte förekomma

När man vill rekrytera nya förmågor för ett omfattande generationsskifte, är det mindre roligt att förknippas med gamla förlegade könsstereotyper förklarar Sofie Ehnebom.

– Vår VD har varit väldigt tydlig med att sådant här inte får förekomma inom företaget.

Anledningen till att man fick information om kalendern, var att den plötsligt dök upp på nätet. Bilder på kalendern lades upp varje månad och uppmärksammades av svenska kunder som hörde av sig till Ponsse.

– Det är en kund till den tyska återförsäljaren som lagt upp bilderna på sin egen sida. Vi jobbar just nu med att försöka få honom att ta bort dem.

 Sofie Ehnebom, marknadsansvarig på Ponsse Sverige.
Sofie Ehnebom, marknadsansvarig på Ponsse Sverige. FOTO: Ponsse Sverige

Skadar företaget

Sidan är uppbyggd så att den lätt kan misstas för att vara en officiell företagssida, med logotyper och företagsbilder.

I det senaste inlägget fanns ett av kalenderns mer grova motiv.

– Han återkom till oss nu och hade tagit bort det sista inlägget i alla fall. Eftersom det är en privat sida, har det visat sig komplicerat, vi kan inte bara gå in och kräva att de raderas. Vi hoppas att han förstår att det här skadar Ponsse och själv tar bort bilderna, säger Sofie Ehnebom.

Även företagets globala VD, Juho Nummela, har uppmärksammat händelsen och tar i ett uttalande idag avstånd från kalendern och det den står för.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen