Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 juni 2018

Åtalet om björnjakt ogillades

Tre av fem män i den stora jakthärvan fick sin straff sänkta i hovrätten.

 Huvudmannen fick en månads kortare fängelsestraff.
Huvudmannen fick en månads kortare fängelsestraff. FOTO: Polisen

Hovrätten kom under fredagen med sin dom i den stora jaktbrottshärvan i Norrbotten. Alla de fem män som dömdes i tingsrätten dömdes även i hovrätten, men tre fick sina straff sänkta. Det var ett åtal som gällde en björnjakt som hovrätten ogillade.

Enligt SVT Norrbotten bestod bevisningen i björnjaktsfallet i stort av telefonavlyssning, GPS-spårning och brottsplatsundersökning.

Största härvan

I november förra året föll domarna i vad som kallats den största jaktbrottshärvan i Sverige, där tjuvjakt på järv, lo, björn ingick. De fem åtalade männen dömdes för bland annat grovt jaktbrott, grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen, jakthäleri och artskyddsbrott.

Läs mer: Tre män döms till fängelse för jaktbrott

Sänkta fängelsestraff

Den huvudåtalade som av tingsrätten fick fängelse i ett år och fyra månader fick en månads kortare straff.

En anhöring till honom fick sitt straff sänkt från ett års fängesle till åtta månader, och en 37-åring får sitt fängelsestraff sänkt från ett år och fyra månader till åtta månader.

De två män, en 29-åring och en 63-åring, som i tingsrätten dömts till villkorlig dom och samhällstjänst i 100 timmar fick sina domar fastställda.

Läs mer: Åtal i jakthärvanHovrätten ska avgöra domarna i jakthärvan

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen