Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 juni 2018

Åtalet om björnjakt ogillades

Tre av fem män i den stora jakthärvan fick sin straff sänkta i hovrätten.

 Huvudmannen fick en månads kortare fängelsestraff.
Huvudmannen fick en månads kortare fängelsestraff. FOTO: Polisen

Hovrätten kom under fredagen med sin dom i den stora jaktbrottshärvan i Norrbotten. Alla de fem män som dömdes i tingsrätten dömdes även i hovrätten, men tre fick sina straff sänkta. Det var ett åtal som gällde en björnjakt som hovrätten ogillade.

Enligt SVT Norrbotten bestod bevisningen i björnjaktsfallet i stort av telefonavlyssning, GPS-spårning och brottsplatsundersökning.

Största härvan

I november förra året föll domarna i vad som kallats den största jaktbrottshärvan i Sverige, där tjuvjakt på järv, lo, björn ingick. De fem åtalade männen dömdes för bland annat grovt jaktbrott, grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen, jakthäleri och artskyddsbrott.

Läs mer: Tre män döms till fängelse för jaktbrott

Sänkta fängelsestraff

Den huvudåtalade som av tingsrätten fick fängelse i ett år och fyra månader fick en månads kortare straff.

En anhöring till honom fick sitt straff sänkt från ett års fängesle till åtta månader, och en 37-åring får sitt fängelsestraff sänkt från ett år och fyra månader till åtta månader.

De två män, en 29-åring och en 63-åring, som i tingsrätten dömts till villkorlig dom och samhällstjänst i 100 timmar fick sina domar fastställda.

Läs mer: Åtal i jakthärvanHovrätten ska avgöra domarna i jakthärvan

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen