Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 juni 2017

Årets Elmia Wood ”en utmaning”

Vaggeryd.

Drönarna och seminarietältet var nyheter på Elmia Wood 2017 som troligen kommer att vidareutvecklas till nästa gång, enligt mässansvarige Jakob Hirsmark. Men vädret gjorde årets upplaga till en ”utmaning”.

 Mässansvarige Jakob Hirsmark var nöjd med mycket på årets skogsmässa, även om regnet innebar mycket merarbete.
Mässansvarige Jakob Hirsmark var nöjd med mycket på årets skogsmässa, även om regnet innebar mycket merarbete. FOTO: Åsa Nilsson Rönnqvist

Elmia Wood inleddes med regn. Mycket regn, vilket gjorde parkeringsgärdena leriga och då parkeringen tog tid blev det mycket långa köer, framför allt på torsdagen. Efter att ha lagt ut mer grus, skyltat om och öppnat fler parkeringsplatser blev det bättre på fredagen. På lördagen visade sig till och med solen.

– Det har varit en utmanande mässa på grund av väderförhållandena och följderna av det och som vi arrangörer, utställare och besökare fick ägna en del tid åt att hantera, säger Jakob Hirsmark, mässansvarig för Elmia Wood.

LÄS MER: Ponsses Ergo showade på mässan

Nu väntar utvärdering om huruvida man kunnat göra något annorlunda, men Jakob Hirsmark konstaterar att det var extrema förhållanden med två dagars ihållande regn efter en lång torkperiod.

– Men vi ska givetvis kolla på detta och man kanske ska ha både en plan B och en plan C.

Det positiva han tar med sig är det nya området Load and Transport som lockade många nya utställare. Drone Zone, där drönare visades upp, blev välbesökt, liksom de många föreläsningarna i ”Event tent”, där bland annat Skogfors föreläste.

– Faktainnehåll i form av seminarier är något vi vill ha mer av. Det har varit välbesökt så det är något att fortsätta med och utveckla. Och Drone Zone – definitivt, säger Jakob Hirsmark.

LÄS MER: Åtgärder på Elmia räcker inte

Relaterade artiklar

Till toppen