Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 17 augusti 2018

Allmänheten förbjuds beträda brandskadade skogar

Länsstyrelsen i Jämtland förbjuder allmänheten att vistas inom de brandskadade skogsområdena Storbrättan och Lillåsen-Fågelsjö i Härjedalens kommun. Förbudet gäller från och med idag fredag 17 augusti klockan 16 och tills vidare.

 Arkivbild. Brandskadad skog efter en av sommarens skogsbränder.
Arkivbild. Brandskadad skog efter en av sommarens skogsbränder. FOTO: IBL

I sitt beslut skriver länsstyrelsen att det fortfarande är lika farligt att vistas i området som när det brann och att de därför har fattat sitt beslut för allmänhetens säkerhet. Förbudet innebär också att allemansrätten inte gäller i de områden som anges. Att trotsa förbudet kan medföra böter.

Undantag finns

Det finns dock några undantag. Förbudet gäller inte statliga och kommunala myndigheter som utför uppgifter med anledning av branden samt uppdragstagare som utför uppgifter åt någon statlig eller kommunal myndighet. Förbudet gäller inte heller boende, fastighetsägare och övriga rättighetshavare eller uppdragstagare som vistas där för deras räkning.

I Lillåsen-Fågelsjö startade branden 15 juli och i Storbrättan dagen efter. 27:e respektive 28 juli fattade räddningsledaren beslut om att avsluta räddningsinsatsen.

LÄS OCKSÅ: Inga besked om samordning av eftersläckning i Ljusdal

Relaterade artiklar

Till toppen