Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 mars 2019

Alla utställarplatser fyllda på Skogsnolia

Med ungefär tre månader kvar till Skogsnolias öppning är mässan redan fylld med utställare.

– Intresset för årets Skogsnolia är enormt, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

 Med tre månader kvar till Skogsnolias öppning är mässan fylld.
Med tre månader kvar till Skogsnolias öppning är mässan fylld. FOTO: Skogsnolia

Skogsnolia är en skogsmässa som hölls för första gången 1984. Totalt brukar mässan locka cirka 200 utställare och 13 000 besökare. Nästa mässa hålls i Håknäs utanför Umeå 13-15 juni, men redan nu är mässans alla utställarplatser slutsålda. Bara någon enstaka ströplats och aktivitetsyta finns kvar.

– Dessa använder vi för att skapa en så bra mix av utställare och upplevelser som möjligt får våra besökare, säger Kristin Olsson i ett pressmeddelande.

Enligt Kristin Olsson står nu utställare på kö för att kunna vara med och både svensk och utländsk media har anmält att journalister kommer till mässan.

 Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.
Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia. FOTO: Skogsnolia

Jämställd mässa

Skogsnolia har målet att vara den mest jämställda skogsmässan i världen. Det är ett mål som tycks ha väckt stort intresse för mässan.

– Jag tror att vår resa haft stor betydelse. Dessutom är det faktum att vi är den enda mässan i Sverige med alla stora maskinleverantörer på plats också en viktig faktor, säger hon.

Skoglig region

Kristin Olsson pekar också på att Skogsnolia gynnas av att ligga i det kanske starkaste skogliga kompetensområdet i världen.

Hon menar att intresset för vad som händer i norra Sverige är stort med exempelvis Research Institutes of Sweden, RISE, som har nav kring skoglig forskning och innovation i exempelvis Sundsvall, Örnsköldsvik och Piteå, världens ledande skogstekniska kluster och världens mest framstående skogsfakultet, SLU i Umeå.

LÄS MER: Skogsnolia och Sveaskog satsar på jämställdhet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen