Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 14 december 2017

Aktivister stör vargjakt

Jägare som tänkt delta i skyddsjakten på Södertörnsvargen hindras av att aktivister rör sig i jaktområdet.

 Aktivister stör jakten.
Aktivister stör jakten. FOTO: Mostphotos

Den 6 december beslutade länsstyrelsen om skyddsjakt på den så kallade Södertörnsvargen i Stockholms län. Sedan dess har över hundra överklaganden kommit in till länsstyrelsen varav sju med begäran att stoppa jakten under tiden överklagandena utreds.

Jakt inställd

Fortfarande gäller beslutet om skyddsjakt på vargen, men vargaktivister som vill hindra jakten försvårar för jägare. De rör sig i jaktområdet, fotograferar bilar och frågar bilister vad de gör i området, skriver SVT Södertälje. I vissa fall har jaktlag ställt in jakten, dock inte de som aktivt deltar i skyddsjakten.

– Några jaktlag har ställt in jakter på grund av att både slippa konfrontation men även för säkerhetsrisken så de inte råkar skjuta någon, säger Arne Söderberg, på enheten för naturvård på länsstyrelsen i Stockholm.

Liten demonstration

Den 12 december hölls en demonstration mot vargjakten utanför länsstyrelsen, men enligt Arne Söderberg var endast två aktivister på plats.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen