Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 14 september 2017

21 miljoner kronor i stöd att söka

Skogssällskapet och närstående stiftelser delar i år ut över 21 miljoner kronor i anslag till forskning och utveckling om skog och naturvård. Sista ansökningsdag är den 12 oktober.

FOTO: Ann Lindén

Varje år delar Stiftelsen Skogssällskapet ut miljoner kronor i anslag till forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård. Årets utlysning är på sammanlagt 21 250 000 kronor och en ny kategori är projekt inom naturvägledning, friluftsliv och integration.

”Skogen har så många värden, och vi vill bidra till att fler människor får möjlighet att komma ut i skogen och uppleva dessa värden. Människor som nyligen har kommit till Sverige saknar ofta en relation till svensk skog och natur, och där vill vi göra skogen mer tillgänglig och visa på möjligheterna – både med skogen som arbetsplats och de sociala värden som finns”, säger Lotta Möller, forsknings- och anslagschef i ett pressmeddelande.

Av de 21 miljoner kronorna kommer 19 miljoner kronor från Stiftelsen Skogssällskapet. Hildur och Sven Wingquists stiftelse anslår 1,75 miljoner kronor och Stiftelsen Stina Werners fond anslår 500 000 kronor.

Här kan du läsa mer om hur du söker pengarna

Relaterade artiklar

Till toppen