Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 oktober 2018

15-årige Felix fick en drömstart som älgjägare

Felix Larsson, 15, fick minst sagt en drömstart efter vårens jägarexamen. I tisdags fällde han en tolvtaggare med sitt första skott, berättar Nya Lidköpings-Tidningen.

 Felix Larsson, 15, har anledning att se nöjd ut. På sin första älgjakt med egen bössa fällde han en udda tolvtaggare med sex taggar på ena hornet och fyra på det andra.
Felix Larsson, 15, har anledning att se nöjd ut. På sin första älgjakt med egen bössa fällde han en udda tolvtaggare med sex taggar på ena hornet och fyra på det andra. FOTO: Privat

Efter att tidigare utan bössa ha följt med pappa, rörmokaren Ove, på älgjakt tog Felix Larsson från Örslösa utanför Lidköping i våras sin jägarexamen. I början av veckan stod far och son på pass i skogen vid Råda flygfält.

– Jag måste stå med pappa tills jag är 18 år. Sedan får jag jaga själv, förklarar Felix Larsson för NLT.

Föll för första skottet

Han går till vardags i nionde klass på Dalängskolan i Lidköping men hade fått ledigt på måndagen och tisdagen. Första dagen hände det inte så mycket men på tisdagen brakade det till i skogen.

Familjens rutinerade jämthund, sexårige Zeke, förarbetade och på 25 meters håll uppenbarade sig en tolvtaggare. Felix höll nerverna i styr, siktade och tryckte av. Älgen föll för första skottet.

Udda tolvtaggare

– Det var en jäkla känsla när den kom fram. Men när jag hade fällt den och klev fram mot den så började jag att darra, det var en rätt så sjuk känsla, säger han till NLT.

Älgen visade sig vara en udda tolvtaggare med sex taggar på ena hornet och fyra på det andra.

På onsdagen var han tillbaka i skolbänken men till helgen är det åter dags för nya älgpass i skogen.

LÄS MER: Trots inställda jakter – kungens älgjakt blir av

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen