ledare 26 februari Hög tid att kurera beröringsskräcken Helt säkert är familjeskogsbrukare de främsta ambassadörerna för svenskt skogsbruk. Det finns all anledning att låta dem bli mer synliga i omvärlden, skriver Pär Fornling.
debatt 22 februari Tar vi klimatarbetet på allvar? Diskussionen om hur vi ska bromsa den hotande klimatkatastrofen kan upplevas som något märklig. Huvudfrågan i Sverige är vad vi inte ska göra. Det skriver Hans Berggren, koncernchef för Sveriges Stärkelseproducenter.
krönikor 22 februari Efterlängtad LRF-satsning Bara en av fyra fastigheter har i nuläget en aktuell skogsbruksplan
ledare 19 februari Sverige behöver ett trähus som gör avtryck Det är märkligt att Sverige inte redan har en profilerad offentlig byggnad i trä, men det är inte för sent att börja bygga nu, skriver Knut Persson.
debatt 18 februari Skogsstyrelsen: "Vi bedömer varje enskilt fall" Paul Christensson, LRF Skogsägarna, utgår från felaktiga premisser när han kritiserar Skogsstyrelsens hantering av miljöhänsyn i samband med avverkning. Det skriver Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist i en replik.
debatt 16 februari Polis och tull måste prioritera stölder på landsbygden Den organiserade brottsligheten stjäl årligen för miljardbelopp från landsbygdsföretagen. Allt medan tull och polis prioriterar annat, och stöldgodset lämnar Sverige, skriver Kolbjörn Kindströmer.
debatt 13 februari Orimliga krav på små skogsägare Att enskilda medborgare behandlas rättssäkert är ett av grundfundamenten i vårt samhälle. Det ska vara varje skogsägares fria val att välja sin egen ambitionsnivå och prioritering av hänsyn, skriver LRF Skogsägarnas ordförande.
debatt 13 februari Vem försvarar större miljökrav på små markägare? Kraven på naturhänsyn borde vara lika stora oavsett om avverkningen är stor eller liten, eller om det handlar om en stor eller liten markägare, anser Magnus Nilsson.
krönikor 11 februari Forskning utvecklar skogsnäringen Tack vare produktiva skogar kan vi minska användningen av olja, kol och fossila råvaror.
ledare 11 februari Sveaskog bör hitta sin roll och försvara den Om inte Sveaskog hittar och försvarar sin roll finns det risk för att bolaget säljs ut och berikar privata investerare, skriver Pär Fornling.
krönikor 5 februari Att ”vilda till” hela landet är inte rätt väg Vad händer när det "vilda" tar sig in på Svenssons välklippta villatomt?
ledare 5 februari Tänk på att vår skog används till nödvändiga saker Två nya filmer om skogsbruk visar tydligt i hur olika världar debattörerna lever. Men glöm inte att skogen används till nödvändiga saker, påpekar Knut Persson i sin ledare.
debatt 29 januari Äganderätten ska stärkas Skogsägarna måste få bättre rättsskydd och högre ersättningar vid intrång, expropriation och tvångsinlösen. Makten måste flyttas från byråkraterna tillbaka till markägaren, skriver Sten Bergheden(M).
debatt 28 januari SD vill inte sälja ut Sveaskog Vi tycker inte att staten ska sälja sitt skogsinnehav. Sveaskog ska i första hand vara ett aktivt skogsbrukande företag som bidrar till vår försörjning av förnybara produkter, sysselsättning och företagande på landsbygden, skriver Sverigedemokraterna.
krönikor 28 januari Mer betalt för sämre virke gynnar klimatet Man stirrar sig blind på att höja andelen timmer.
ledare 28 januari Kulturen visar vägen för träets möjligheter Väldigt mycket i skogsbruket handlar just nu om destruktiva debatter. I stället behöver vi visioner och verktyg för att fortsätta utveckla skogsbruket och ta vara på möjligheterna, skriver Pär Fornling.
debatt 27 januari Licensjakt minskar tjuvjakten Det är fel att använda tjuvjakt på varg som ett argument för att stoppa licens- och skyddsjakt, anser debattören.
krönikor 22 januari ”Jag skulle haft en mycket större tjänsteinkomst” Banken bemödade sig förmodligen inte ens att titta på siffrorna
debatt 22 januari Hög tid att stoppa avskogningen Djungelbokens regnskog är på väg att försvinna. Men jobbar vi hårt för att skydda och återställa regnskogarna har vi fortfarande en chans att vända den negativa trenden. Det skriver miljöföreträdare och artister i en gemensam debattartikel.
ledare 21 januari Ovanligt stor osäkerhet för skogsägare På längre sikt finns det inte någon tvekan om att efterfrågan på massaved är stor. Men det är fortfarande stor osäkerhet om betalningsförmågan för biobränslen, skriver Knut Persson.
krönikor 14 januari ”Jag vill prata om jämställdhet inom skogsbruket” Marit Bohlin, LRF Ungdomen tycker fortfarande att vi har långt kvar.
ledare 14 januari Träd fram mot en gemensam värdegrund De många konflikterna i skogsbruket handlar om hur skogen ska brukas, men i botten finns, trots allt, ett gemensamt, passionerat, förhållande till träd, skriver Pär Fornling i ledaren.
krönikor 8 januari Mycket har blivit bättre med åren Leif Öster, skogsägare och turismföretagare, reflekterar över skogsbruket då och nu.
ledare 7 januari Den svenska skogen är en framgångssaga Det slår Land Skogsbruks ledarskribent Knut Persson fast.
krönikor 22 december 2020 ”Jag känner mig faktiskt blåst på konfekten” Av skogsutredningen, med uppdraget att värna och stärka äganderätten, blev det mest sidospår.
ledare 18 december 2020 Glättade visioner om naturturismen ”I flera av landets kommuner är minst vart femte arbetstillfälle kopplat till skogsbruket”
debatt 16 december 2020 För Sverige är skogen mer än bara träd EUs nya skogsstrategi måste främja ett miljövänligt och långsiktigt skogsbruk och ta hänsyn till att skogen är en nationell angelägenhet. Det skriver landsbygdsministern tillsammans med två partikolleger.
debatt 14 december 2020 Träd är inte lika med inlagring av koldioxid Debattskribenten Gunnar Turesson menar att skog inte minskar koldioxiden i atmosfären.
krönikor 11 december 2020 ”Vi skogsägare ska inte riskera ekonomisk skada om vi skapar naturvärden” Vad är ett hållbart skogsbruk? Ja, på den frågan finns det nog nästan lika många svar som det finns människor.
ledare 10 december 2020 ”Äganderättsutredningen blev en naturvårdsutredning” Land Skogsbruks ledarskribent om den politiska agendan i skogsutredningen.