Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

Om oss

Land Lantbruk och Skogsbruk är Sveriges största lantbrukstidning med en kvarts miljon läsare varje vecka. Tidningen kommer ut på fredagar och bevakar i första hand frågor som rör företagare vars verksamhet har sin bas i jorden, skogen och/eller landsbygdens miljö. Tidningen består av två delar, Land Lantbruk samt Land Skogsbruk och är LRF:s medlemstidning men den distribueras även till ett stort antal prenumererande icke-medlemmar.

Har du tips och synpunkter? Hör av dig till redaktionen.

byline
Susanna Lundell

Tf chefredaktör Land Lantbruk och Land Skogsbruk

Uppvuxen på Värmdö i Stockholms skärgård och har tillbringat mycket tid på vår gård på Gotland sedan jag var liten. Journalistutbildad vid JMK i Stockholm och har också en fil kand från Kulturvetarlinjen. Har arbetat som chefredaktör för ett antal medlemstidningar sedan 1999. Har bland annat varit chefredaktör för Kommunals medlemstidning Kommunalarbetaren, Unionens medlemstidning Kollega och Hotell- och restaurangfackets tidning Hotellrevyn.

E-post: susanna.lundell@lrfmedia.se
Telefon: 076-723 28 50

byline
Rebecca Johansson

Teknikreporter, Land Lantbruk

Jag är journalist som tyvärr tillbringar allt mindre tid i traktorn och ute på åkern. Är uppvuxen på en gård med vall- och spannmålsodling, hästar och får. Efter studenten från Stora Segerstad Naturbrukscentrum jobbade jag på gården i några år som maskinförare. 2017 sadlade jag om och började plugga till journalist och har innan Land Lantbruk jobbat på Sveriges Radio. Tycker det bästa med jobbet är att vara ute på språng och möta människor.

E-post: rebecca.johansson@landlantbruk.se
Telefon: 076-719 63 52

byline
Annika R Hermanrud

Publisher och ansvarig utgivare för Land Lantbruk & Land Skogsbruk

E-post: annika.r.hermanrud@lrfmedia.se
Telefon: 010-184 41 82

byline
Anna Nilsson

Chefredaktör

Uppväxt på ett aktivt lantbruk med växtodling, grisuppfödning och skog i sydöstra Småland. Lantbruksjournalist som tidigare har varit chefredaktör för månadsmagasinet Lantmannen, reporter på Land Lantbruk och lokalredaktör på tidningen Barometern i Småland. Examen i landsbygdsutveckling från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, och i journalistik från Uppsala universitet.

E-post: anna.nilsson@landlantbruk.se
Telefon: 010-184 41 60

byline
Lena Johansson

Politisk chefredaktör

Uppvuxen på ett lantbruk utanför Enköping. Drygt 40 år som journalist på olika dags- och facktidningar, de senaste 30 åren i LRF-koncernen. Ordförande för Internationella Federationen för lantbruksjournalister.

E-post: lena.johansson@landlantbruk.se
Telefon: 010-184 43 74

byline
Louise Carlsson Örning

Digitalt ansvarig och reporter Land Lantbruk och Land Skogsbruk

Småländsk journalist som jobbat på Land Lantbruk sedan 2017. Utbildad i bland annat statsvetenskap, psykologi och journalistik. Kan lite om mycket och gillar nyheter. Uppvuxen på hästgård och har ridit sedan barnsben.

E-post: louise.carlsson.orning@landlantbruk.se
Telefon: 070-853 34 89

byline
Camilla Olsson

Redaktör Land Lantbruk

Har en examen från JMK (Journalisthögskolan) i Stockholm och har sedan dess arbetat bland annat på flera lokaltidningar, P4 Västmanland, Aftonbladet och Land. Älskar att odla, beskära och utveckla trädgårdsintresset.

E-post: camilla.olsson@landlantbruk.se
Telefon: 073-644 63 85

byline
Gunnar Andersson

Reporter skogsbruk

Jag har dryga 20 års erfarenhet som journalist och skriver med utgångspunkt från Umeå om allt intressant som händer inom skogsnäringen. Jag har givetvis ett litet extra fokus på Norrland men är också intresserad av näringspolitik i allmänhet och teknik.

E-post: gunnar.andersson@landlantbruk.se
Telefon: 072-888 19 62

byline
Helena Gohde

Reporter skogsbruk

Jag har varit journalist sedan 2000-talet var ungt, har främst arbetat på lokaltidningar i Stockholms kranskommuner men härstammar från de Västernorrländska skogarna. Mitt bevakningsområde är just skogen, från alla möjliga vinklar, och geografiskt bevakar jag främst området från Värmland i söder till Hälsingland i norr.

E-post: helena.gohde@landlantbruk.se
Telefon: 076-868 03 12

byline
Marie Henningsson

Reporter skogsbruk och lantbruk

Journalist som utgår från Jönköping och som har sina rötter fast förankrade i den småländska moränen. 23 år som lantbruks- och skogsbruksreporter. Dessförinnan många år som reporter på lokaltidning. Tycker att det bästa med jobbet är mötet med läsarna i deras verklighet och sedan få dela det med hjälp av text och bild.

E-post: marie.henningsson@landlantbruk.se
Telefon: 010-184 44 25

byline
Göran Berglund

Reporter lantbruk

Yrkesverksam journalist sedan 1987. Under över 20 år sportchef respektive rättsreporter på Nya Lidköpings-Tidningen. Började 2009 på Land Lantbruk med placering i Skara.

E-post: goran.berglund@landlantbruk.se
Telefon: 010-184 42 83

byline
Johan Sedenius

Reporter lantbruksekonomi

Ekonomi- och nyhetsjournalist sedan drygt 30 år. Examen från Journalisthögskolan i Stockholm (JMK). Erfarenhet från bland annat DN, SvD, TT, landsortspress samt branschpress med inriktning på livsmedelssektorn. På LRF Media sedan 2015.

E-post: johan.sedenius@landlantbruk.se
Telefon: 076-607 55 07

byline
Kristina Hansén

Reporter lantbruk

Agronom inom landsbygdsutveckling med förkärlek för djur i allmänhet och får i synnerhet. Lyfter gärna goda exempel inom animalieproduktionen men blundar inte för problemen. Tillbringar mycket tid på familjens gård på upplandsslätten.

E-post: kristina.hansen@landlantbruk.se
Telefon: 073-3308769

byline
Gunilla Ander

Politisk reporter med EU-inriktning

Jag bevakar de politiska beslut som formas i Stockholm och i Bryssel och som svenska lantbrukare får känna effekterna av i sina företag. Min ambition är att ge en tidig idé om vart politiken är på väg så att bonden vet vad som väntar runt hörnet.Efter journalistexamen och studier i statskunskap och ekonomi har jag i drygt 30 år bevakat samhälle och politik för olika nyhetsmedier. Jag kom till Land Lantbruk 2000. Tidigare bl a: Helsingborgs Dagblad, Arbetet, Expressen och Förenade Landsortstidningar.

E-post: gunilla.ander@landlantbruk.se
Telefon: 010-184 42 76

byline
Maria Gramer

Redaktör Land Skogsbruk

Journalist sedan drygt 30 år med bred redaktörserfarenhet från bland annat Svenska Dagbladet, TT och diverse branschtidningar. Har under mina år i branschen haft förmånen att få bevaka inrikespolitik, näringsliv och kultur - och nu lära mig ännu mer om skogsbranschen. Jag delar min tid mellan Stockholm och Hälsingland där jag är uppväxt och familjen har ett gäng Helsingefår och skog att ta hand om.

E-post: maria.gramer@lrfmedia.se
Telefon: 070-586 50 74

Till toppen