Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Forskning 24 september 2019

Miljoner till forskning om skog

Nu utlyses 18,8 miljoner kronor till forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård. Pengarna kan sökas fram till oktober och november och kommer bland annat från Skogssällskapet.

 Skogssällskapet och närstående stiftelser utlyser 18,1 miljoner kronor till forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård.
Skogssällskapet och närstående stiftelser utlyser 18,1 miljoner kronor till forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård. FOTO: Istock

Skogssällskapet och närstående stiftelser utlyser tillsammans 18,8 miljoner kronor till forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård.

”Skogen är viktig pusselbit”

Skogssällskapets utlysning, som omfattar 15 miljoner kronor, öppnades den 13 september och är öppen till den 21 oktober.

– Det diskuteras flitigt hur skogen kan bidra till en ökad hållbarhet i samhället. Åsikterna går isär, men att skogen är en viktig pusselbit verkar de flesta vara överens om. Då känns det fantastiskt bra att Skogssällskapet kan bidra till att mer kunskap om både skogshushållning och naturvård tas fram, säger Björn Sprängare, styrelseordförande för Stiftelsen Skogssällskapet i ett pressmeddelande.

Skogssällskapet, som i dag finns i Sverige, Finland, Lettland och Litauen, ägs av en stiftelse där avkastningen ska återinvesteras i kunskapsutveckling.

3,8 miljoner till 8 november

Utöver Skogssällskapet utlyser stiftelsen Stina Werners fond, Hildur och Sven Wingquists stiftelse för skogsvetenskaplig forskning samt stiftelsen Anna och Gunnar Vidfelts fond för biologisk forskning sammanlagt 3,8 miljoner kronor. Deras utlysningar är öppna till den 8 november.

LÄS MER: Formas ger akutbidrag för att studera granarLÄS MER: Bok om skogsskötsel från 1700-talet åter aktuell

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen